Οίδημα (Edema)

Γνωστό και ως: Κατακράτηση Υγρών, Κατακράτηση Νερού, Λεμφοίδημα, Bloating, Fluid Retention, Water Retention, Lymphedema

Πρησμένα πόδια και αστράγαλοι και αίσθηση φουσκωμένων άκρων. Ενδέχεται να υπάρχει κατακράτηση υγρών στους ιστούς. Σύμφωνα με έρευνες και στοιχεία, τα παρακάτω βήματα ενδέχεται να βοηθήσουν.

Λάβετε Διουρητικά
Υπάρχουν φυσικά και χημικά Διουρητικά σκευάσματα που μπορείτε να προμηθευτείτε από Φαρμακεία, ακόμα και χωρίς συνταγή.

Πολλά Φλαβονοειδή
Τα Φλαβονοειδή είναι οι χρωστικές ουσίες των φυτών και των καρπών τους. Εάν μαζί με το Οίδημα πάσχετε και απο Φλεβικά ή Αρτηριακά προβλήματα, τα Φλαβονοειδή θα σας βοηθήσουν.

Το Οίδημα είναι η μη-φυσιολογική συγκέντρωση υγρών στους ιστούς του οργανισμού. Αυτό οδηγεί σε «φουσκωμένη» εμφάνιση συνήθως στα άκρα και περισσότερο στα πόδια. Το Οίδημα μπορεί να προκληθεί από πληθώρα παραγόντων, από απλού έως πιο σοβαρούς. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό Ιατρό ώστε να εκτιμήσει την κατάστασή σας και να σας κατευθύνει στο σωστό τρόπο αντιμετώπισης.
Τα συμπτώματα του Οιδήματος είναι σχετικά απλά και εύκολο να παρατηρηθούν. Για παράδειγμα μπορεί να νιώθετε ότι το δαχτυλίδι ή η βέρα σας πλέον σας σφίγγει ενώ δεν είχατε πρόβλημα παλαιότερα. Τα παπούτσια σας δε σας είναι άνετα και ευκολοφόρετα όσο πριν και νιώθετε πρησμένα τα πόδια σας. Επίσης, μπορεί να αισθάνεστε φουσκωμένα τα χέρια και το πρόσωπό σας, κυρίως γύρω από τα μάτια. Μια επίσης εύκολη παρατήρηση είναι στα πόδια από τις κάλτσες σας. Εάν το σημάδι από το λάστιχο παίρνει πολλή ώρα να εξαφανιστεί, ενδέχεται να υπάρχει Οίδημα. Τέλος, εάν το Οίδημα εμφανιστεί στον κορμό και το στήθος, είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει άμεσα να αναζητήσετε Ιατρική συμβουλή.
Δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές το Οίδημα παρατηρείται στα πόδια, καλό θα είναι να ξαπλώνετε όποτε αυτό είναι δυνατόν και να τα σηκώνετε ψηλά ώστε να κατέβουν τα υγρά και να απομακρυνθούν. Γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε την πολύωρη ορθοστασία γιατί δυσχεραίνει το πρόβλημα. Στις περιπτώεις Οιδήματος σε άλλα σημεία του σώματος, θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του Ιατρού σας.
Το αλάτι έχει την ιδιότητα να προκαλεί ή να εντείνει την κατακράτηση υγρών. Κατά συνέπεια, εάν σας έχει εμφανιστεί Οίδημα θα πρέπει να ελαττώσετε ή να εξαλείψετε εντελώς το αλάτι από τη διατροφή σας ώσπου να εξαφανιστεί το Οίδημα, ή και μόνιμα πλέον. Ακολουθήστε τις οδηγίες του Ιατρού σας.


Τα ★ δίπλα σε κάθε αιτιολογία επισημαίνουν κατά πόσο ενδείκνυται η ουσία για την αντίστοιχη ένδειξη.
Hide

Σκεύασμα Δοσολογία Αιτιολογία
Σελήνιο 230μgr ημερησίως ★★ Άτομα με Λεμφοίδημα είχανε πιο γρήγορη βελτίωση όταν λάμβαναν 230 μικρογραμμάρια Σελήνιου την ημέρα.
Πικραλίδα Οδηγίες χρήσης σκευάσματος ★ Τα φύλλα Πικραλίδας έχουν διουρητική ιδιότητα και βοηθούν στην απομάκρυνση περίσσειας υγρών.
Διουρητικά Καθορίζεται από τον Ιατρό σας ★ Υπάρχουν Διουρητικά σκευάσματα τόσο φυτικά όσο και φαρμακευτικά τα οποία θα σας προτείνει ο Ιατρός σας και μπορούν να βοηθήσουν στο Οίδημα.

 

Εάν σας άρεσε αυτό το Άρθρο, μπορείτε εύκολα να το μοιραστείτε χρησιμοποιώντας τις παρακάτω υπηρεσίες.
Hide