Ουρολοίμωξη (Urinary Tract Infection)

Γνωστό και ως: Λοίμωξη Ουροδόχου, Μόλυνση Ουροδόχου, Κυστίτιδα, Bladder Infection, Cystitis, Honeymoon Cystitis, UTI

Κάτι σας ενοχλεί κατά την ούρηση; Επισκέπτεστε πολύ συχνά την τουαλέτα; Ενδέχεται να πρόκειται για Ουρολοίμωξη. Σύμφωνα με έρευνες και στοιχεία, τα παρακάτω βήματα ενδέχεται να βοηθήσουν.

Γνωρίστε το Cranberry
Τα 300ml χυμού ή 400mg εκχυλίσματος σε κάψουλα ημερησίως βοηθούν στην αποτροπή των επανεμφανίσεων.

Ισχυρός οργανισμός
Λάβετε καθημερινά μία πολυβιταμίνη. Θα δώσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό σας και θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ραντεβού στο Γιατρό
Επισκεφθείτε τον Ιατρό σας από την αρχή των συμπτωμάτων για την καλύτερη και έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Με τον όρο Ουρολοίμωξη εννοούνται παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, όπως η Ουροδόχος Κύστη, η Ουρήθρα, τα Νεφρά. Οι Ουρολοιμώξεις συνήθως προκαλούνται από μικροοργανισμούς και είναι πιο εύκολο να παρουσιαστούν όταν υπάρχει μερική φραγή στην ουρήθρα. Σε κάποια άτομα, οι Ουρολοιμώξεις εμφανίζονται επαναλαμβανόμενα.
Τα συνήθη συμπτώματα της Ουρολοίμωξης ξεκινούν ξαφνικά και απότομα, και περιλαμβάνουν συχνή αίσθηση ανάγκης για ούρηση, αίσθημα καύσου ή τσουξίματος κατά την ούρηση, αίσθηση ανάγκης για ούρηση ακόμα και όταν δεν υπάρχουν πλέον ούρα, πόνος και κράμπες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και χαμηλά στην κοιλιακή χώρα. Τα ούρα έχουν περίεργη οσμή και είναι θολά. Σε πολύ σοβαρή Ουρολοίμωξη, εμφανίζεται πυρετός, ρίγος, πόνοι στην πλάτη στο ύψος των νεφρών, ναυτία, εμετός, διάρροια.
Η Ουρολοίμωξη αντιμετωπίζεται με ειδική αγωγή. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό Ουρολόγο, και ενδεχομένως να χρειαστεί και καλλιέργεια ώστε να εντοπιστεί το στέλεχος υπεύθυνο για την Ουρολοίμωξη.
Όπως και κάθε προσβολή από μικροοργανισμούς, έτσι και η Ουρολοίμωξη επωφελείται του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος. Τραφείτε σωστά, λάβετε πλήθος βιταμινών από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και αν δεν είναι εφικτό αυτό τότε προσθέστε πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα στην καθημερινότητά σας. Τα Κράνμπερρυ αποδεδειγμένα μπορούν να συμβάλλουν στη γρηγορότερη θεραπεία της Ουρολοίμωξης, και κυκλοφορούν και σε σκευάσματα όπως κάψουλες εκχυλίσματος, ή συμπυκνωμένο χυμό, ή σκόνη. Η μείωση του αλκοόλ, της ζάχαρης και των λιπαρών, βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση.


Τα ★ δίπλα σε κάθε αιτιολογία επισημαίνουν κατά πόσο ενδείκνυται η ουσία για την αντίστοιχη ένδειξη.
Hide

Σκεύασμα Δοσολογία Αιτιολογία
Βρωμελαΐνη 400mg ημερησίως ★★ Ενισχύει τη δράση των αντιβιοτικών.
Κράνμπερρυ Οδηγίες χρήσης σκευάσματος ★★ Βοηθά στην ίανση και μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης.
Προβιοτικά Οδηγίες χρήσης σκευάσματος ★★ Προστατεύουν από Ουρολοιμώξεις και επιταχύνουν τη θεραπεία.

 

Εάν σας άρεσε αυτό το Άρθρο, μπορείτε εύκολα να το μοιραστείτε χρησιμοποιώντας τις παρακάτω υπηρεσίες.
Hide