Πόδι Αθλητή (Athlete’s Foot)

Γνωστό και ως: Μυκητίαση, Fungal Infection

Αίσθημα καύσου και φαγούρας στα δάχτυλα των ποδιών; Πολύ πιθανό να πρόκειται για μυκητίαση. Σύμφωνα με έρευνες και στοιχεία, τα παρακάτω βήματα ενδέχεται να βοηθήσουν.

Όχι στην υγρασία
Να πλένετε συχνά τα πόδια σας, αλλά να τα στεγνώνετε και πολύ καλά. Η υγρασία είναι σύμμαχος των μικρο-οργανισμών. Μη χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για πολλές μέρες.

Δώστε φως
Αφήστε τα πόδια σας γυμνά στο φως του ήλιου. Το καλοκαίρι χρησιμοποιήστε ελαφρά υποδήματα και μείνετε ξυπόλητοι στον αέρα και το φως. Το φως έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Το φυσικότερο αντισηπτικό
Το έλαιο Τεϊόδεντρου (Tea Tree Oil) είναι το ισχυρότερο φυσικό αντισηπτικό, αντιμυκητιακό και αντιμικροβιακό σκεύασμα.

Προσοχή στα σπορ
Τα άτομα που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων όπως γυμναστήρια, αποδυτήρια, γήπεδα, πισίνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν. Πλυθείτε επιμελώς, και προληπτικά χρησιμοποιήστε ειδικές πούδρες αντισηψίας.

Η Μυκητίαση των ποδιών, γνωστή ως Πόδι του Αθλητή, είναι μια σχετικά ακίνδυνη και πολύ συνηθισμένη πάθηση. Πρόκειται για προσβολή από μύκητες κυρίως στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Είναι αρκετά σύνηθες να προσβάλλονται αθλητές, λόγω της χρήσης κοινόχρηστων χώρων υιεινής όπως ντουσιέρες, πισίνες, τάπητες γυμναστηρίων, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτή τη μερίδα κοινού μόνο. Σαν ασθένεια είναι ακίνδυνη, όμως επειδή λύεται το συνεχές της επιδερμίδας ορισμένες μερίδες ατόμων όπως Διαβητικοί μπορεί να κινδυνέψουν από σοβαρότερες μολύνσεις.
Η Μυκητίαση ξεκινά με ένα αίσθημα φαγούρας ανάμεσα στο δάχτυλα. Το δέρμα στην περιοχή μοιάζει υγρό, ερεθισμένο, ή σκασμένο και ξεφλουδίζει. Συνοδεύεται συνήθως από έντονη αφύσικη οσμή και ενδέχεται να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες.
Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη. Μην περπατάτε με γυμνό πόδι σε κοινόχρηστους χώρους, πλένετε τακτικά τα πόδια σας και τα υποδήματά σας, και διατηρήστε τα πόδια στεγνά. Η υγρασία είναι αυτή που επιφέρει Μυκητιάσεις. Αλλάζετε καθημερινά κάλτσες. Μετά το μπάνιο σας σκουπίστε καλά τα πόδια σας και αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε πούδρα για επιπλέον αφαίρεση της υγρασίας. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο προτιμήστε σανδάλια ή ανοιχτά υποδήματα, καθώς το ηλιακό φως δρα ενάντια στους μύκητες.
Οι Μυκητιάσεις μπορεί να προσβάλλουν ακόμα και υγιέστατους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, η σωστή διατροφή και η πρόσληψη των απαραίτητων Βιταμινών, Μετάλλων και Ιχνοστοιχείων θωρακίζει τον οργανισμό σας ενάντια σε πλήθος Μυκητιάσεων.


Τα ★ δίπλα σε κάθε αιτιολογία επισημαίνουν κατά πόσο ενδείκνυται η ουσία για την αντίστοιχη ένδειξη.
Hide

Σκεύασμα Δοσολογία Αιτιολογία
Έλαιο Tea Tree Κρέμα 10% περιεκτικότητας, τοπικά 2 φορές ημερησίως ★★ Το έλαιο Τεϊόδεντρου έχει αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

 

Εάν σας άρεσε αυτό το Άρθρο, μπορείτε εύκολα να το μοιραστείτε χρησιμοποιώντας τις παρακάτω υπηρεσίες.
Hide